Receptek
A Kuláküldözés Emléknapjához kapcsolódva
Az 1950-es években gyakran került burgonya a családok asztalára, mivel olcsó, kiadós és tartalmas ételek készíthetők belőle. A Kuláküldözés Emléknapjához kapcsolódva megosztjuk olvasóinkkal az igazi, klasszikus paprikás krumpli receptjét, mely a korszak egyik kedvenc eledele volt.
Hozzávalók: 2 kg krumpli, 2-3 fej vöröshagyma, 4-5 evőkanál őrölt pirospaprika, só, bors, zsír, víz
Elkészítés: Tisztítsuk meg, és vágjuk apróra a hagymát, pucoljuk meg, és szeleteljük fel a krumplit! Ha ezzel megvagyunk, a zsiradékon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd vegyük lejjebb a lángot, és szórjuk a hagymára a pirospaprikát! Gyorsan borítsuk rá a krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hagyjuk lobogva forrni! Körül-belül 10 perc további főzést követően tálalható.