Álom édes kivitelben
Egy könnyed, zöldséges előétel és egy ínycsiklandó halétel után mivel is kedveskedhetnénk jobban családunknak egy finom édességnél? A vasárnapi ebéd méltó zárása lehet egy túrós-gyümölcsös sütemény, melynek elkészítése senkinek nem okozhat gondot.
Túrós-narancsos sütemény
Hozzávalók: 50 dkg túró, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7 dl narancslé, 7 db tojás, 7 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 evőkanál kakaó, 1 dl. étolaj, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor.
Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket habbá verem (tálat fejre fordít, ha bennemarad, jól dolgoztunk). A sárgáját a cukorral, a sütőporos liszttel, az olajjal és a kakaóporral alaposan kikeverem. Óvatosan hozzákeverem a tojások habját is. Kivajazott, lisztezett formába öntöm, majd előmelegített sütőben megsütöm.
Amikor kihűlt, a vajat a porcukorral habosra keverem, beleszórom a vaníliás cukrot és hozzákeverem a túrót. Ezt a krémet a tésztára kenem. És itt jön a trükk: a vaníliás pudingport narancslében főzöm meg. Ha kihűlt a krém, a túró tetejére kenem. Amikor kész van, vegyünk erőt magunkon és próbáljuk türelmességre inteni a családtagokat is, hiszen érdemes a sütit 1-2 órára hűtőbe tenni (egy jó tanács: kezdjük a főzést a sütemény elkészítésével, hiszen mire a többi ételt befejezzük, a süti is éppen fogyasztható lesz.)
Kedves háziasszonyok! Eltelt az első hónap, rovatunk segítségével Önök összeállíthattak egy teljes menüsort. Jövő héten egy finom levessel indítjuk az öthetes júniust. Ha az eddigi ételekkel kapcsolatban bármilyen kérdésük lenne, esetleg észrevételeiket, javaslataikat szeretnék megosztani a rovattal kapcsolatban, írjanak bátran a ritarecept@freemail.hu címre! Főzésre fel!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila