Az óceánból a tányérunkra
Receptek

Az óceánból a tányérunkra

Egy könnyed saláta mindig jól jön. Reggelire, ebédre, vacsorára, vagy a főétkezések közötti gyors fogásnak is elkészíthető pillanatok alatt.

Óceánsaláta

Hozzávalók: 20 dkg zöldsaláta, 20 dkg paradicsom, fél lilahagyma, egy szál zöldhagyma, fél színes paprika, 15 dkg tonhal konzerv, 15 dkg rák.

Elkészítés: Rétegeztem a zöldsalátát, paradicsomot szeletelve, lilahagymát, zöldhagymát, színes paprikát apró darabokra vágva (pirosat és sárgát), a tonhal konzervet és a rákot. Megszórtam olívabogyóval. A tetejére a főtt tojásokat felszeleteltem. Közvetlenül fogyasztás előtt meglocsoltam, citromlé, olívaolaj és egy csipet só keverékével.

Ilyen egyszerű, szinte néhány perc alatt elkészíthető ebédre, vacsorára.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk