Babból is lehet…
A fasírtot szinte mindenki szereti. De mi a helyzet azzal a verzióval, ami kinézetre és ízre is megegyezik a jól megszokottal, ám egy grammnyi húst sem tartalmaz? Higgyék el, lesz olyan családtag, aki észre sem fogja venni, hogy vegetáriánus ételt fogyaszt.
Babfasírt paradicsomos mártogatóssal
Hozzávalók: 50 dkg natúr konzervbab, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, 3-4 ek. zsemlemorzsa + a panírozáshoz, 1 citrom, 1 csokor petrezselyem, 1 tk. őrölt római kömény, olaj a sütéshez, só, bors, 2 gerezd fokhagyma,
Mártogatós: 2 dl passzírozott paradicsom, 12 dkg sűrített paradicsom, 1 tk. csípős paprika-krém, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. méz, só
Elkészítés: A leszűrt babot leöblítettem, lecsöpögtettem, és villával összetörtem. Kevés olajban megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, pépesre zúztam a 2 gerezd fokhagymát, apróra vágtam a petrezselymet, és a tojással együtt babhoz adtam. Fűszereztem sóval, borssal, római köménnyel, a citrom reszelt héjával, pár csepp citromlével, szórtam bele 3-4 ek. zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjak. Gombócokat formáztam, zsemlemorzsában megforgattam, és forró olajban ropogósra sütöttem. A mártogatóshoz a paradicsomokba belekevertem a zúzott fokhagymát, paprika-krémet, sót, mézet.