Babot a bográcsba!
Receptek

Babot a bográcsba!

Itt a jó idő, most már egyre gyakrabban érdemes kimozdulni a konyhából. Számtalan olyan étel van, ami nem csak a tűzhelyen, hanem mondjuk a szabadban, bográcsban elkészítve is ugyanolyan finom, vagy talán még finomabb. Nálunk a hétvégén chilis bab készült a szabad ég alatt.

Bográcsos chili con carne

Hozzávalók: 3 kanál sertészsír, 500 g vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, só, bors, 3 nagyobb paradicsom, 2 kg darált marhahús, 4 ek paradicsompüré, 500 ml barna sör, 2 ek őrölt fahéj, 2 ek őrölt koriander, 2 ek őrölt római kömény, chilipehely, 4 konzerv vörösbab, 2 konzerv csemegekukorica, 60 ml presszó kávé, 8 kocka étcsokoládé

Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és 2 percig kevergetjük. Mehet rá a darált hús, amit fehéredésig pirítunk, majd elkeverjük benne a paradicsompürét, és felöntjük a sörrel. Beleszórjuk a fűszereket, átkeverjük és kb. 80-90 percig főzzük. Időnként megkeverjük, és ha elpárologna a leve, akkor kevés sörrel még felöntjük. Belekeverjük a leszűrt babot és kukoricát, majd a kávét és a csokit is. Keverés után 1-2 percig még főzzük, majd tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.

Ha Önnek is van egy egytálétel receptje, küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel