Becsavarodott a virsli
Receptek

Becsavarodott a virsli

Nincs is annál jobb, mint egy szombat vagy vasárnap reggel friss péksüteményt enni szeretteink körében. Ettől már csak az a jobb, ha el sem kell hagyni jó meleg otthonunkat a finomság beszerzéséhez. Egyszerűen elkészíthetjük saját konyhánkban is.

Virslis csavart

Hozzávalók:
fagyasztott, vajas leveles tészta, 10  db virsli, tojás a kenéshez

Elkészítés: A leveles tésztát kinyújtom. A tojást elkeverem, és lekenem vele a kinyújtott tésztát, derelyevágóval  ujjnyi vastag csíkokra felszeletelem, és belecsavarom a virslit vagy a kolbászt. Ha nagyon vastag a kolbász, el lehet vágni félbe. Tepsibe teszem, 15 percig hideg helyen pihentetem, majd előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 15 percig sütöm.
Kínálhatjuk, mustárral, ketchuppal.

A fagyasztott leveles tészta sokféleképpen felhasználható. Készíthetünk belőle kakaós csigát, sajtosrudat, különféle töltött  batyukat, melyekből természetesen a házi sokkal-sokkal finomabb, mint a bolti.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász