Receptek
Becsavarodott a virsli
Nincs is annál jobb, mint egy szombat vagy vasárnap reggel friss péksüteményt enni szeretteink körében. Ettől már csak az a jobb, ha el sem kell hagyni jó meleg otthonunkat a finomság beszerzéséhez. Egyszerűen elkészíthetjük saját konyhánkban is.
Virslis csavart
Hozzávalók: fagyasztott, vajas leveles tészta, 10 db virsli, tojás a kenéshez
Elkészítés: A leveles tésztát kinyújtom. A tojást elkeverem, és lekenem vele a kinyújtott tésztát, derelyevágóval ujjnyi vastag csíkokra felszeletelem, és belecsavarom a virslit vagy a kolbászt. Ha nagyon vastag a kolbász, el lehet vágni félbe. Tepsibe teszem, 15 percig hideg helyen pihentetem, majd előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 15 percig sütöm.
Kínálhatjuk, mustárral, ketchuppal.
A fagyasztott leveles tészta sokféleképpen felhasználható. Készíthetünk belőle kakaós csigát, sajtosrudat, különféle töltött batyukat, melyekből természetesen a házi sokkal-sokkal finomabb, mint a bolti.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila