Becsomagolt szárnyas
Pékségekben nagyon népszerű termékek a hússal töltött finomságok. Higgyék el, odahaza is gond nélkül elkészíthetjük ezeket az ízletes, ropogós ínyencségeket.
Csirkés batyu
Hozzávalók: 2 fej közepes lilahagyma, 15 dkg gomba, 60 dkg csirkemell, 1 csomag leveles tészta, 1 tojás, 10 dkg sajt, kevés olaj
Elkészítés: Kevés olajon az apróra vágott hagymát és gombát megpirítjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sóval, borssal fűszerezzük, és szintén kevés olajon elősütjük. A leveles tésztát kinyújtjuk, a közepébe terítjük a pirított hagyma-gomba keveréket. Erre ráhalmozzuk a csirkemell kockákat. A tészta széleit ráhajtva batyut formázunk. Megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 200°C-on 30 percig sütjük! Francia- vagy krumplisalátával tálaljuk.
Ugye milyen egyszerű? Ki sem kell mozdulnunk otthonról, mégis friss péksüteményt tehetünk a családtagjaink tányérjára. Sütésre fel!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila