„Brokkfiol”
Receptek

„Brokkfiol”

Ha a nehéz ételek után egy húsmentes napra vágyik, e heti ajánlatom biztosan elnyeri az Ön tetszését is.

Rakott zöldségek hús nélkül

Hozzávalók:
50 dkg karfiol, 50 dkg brokkoli, 10 dkg vaj, 2 ek. étolaj, 20 dkg barna rizs, 3 dl  tejföl, 2 db tojás, 1 db  közepes nagyságú vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, törött paprika

Elkészítés: A brokkolit  és a karfiolt rózsáira szedem, és sós-vegetás vízben felteszem főni. A vízbe  1-2 gerezd fokhagymát is rakok. Az étolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom  piros paprikával (pörkölt alapot készítek) majd belefőzöm a rizst. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom.

A barna rizst hosszabb ideig kell főzni, mint a  fehéret, ezért  lehet, hogy időnként pótolni kell a főzővizet, de csak annyit, hogy mire megpuhul, ne legyen leve. A mikor minden megfőtt egy tűzálló tálat kivajazok, alulra kerülnek a brokkoli rózsák, amire egy-két darabka vajat darabolok. Következő a rizs, ezt beborítom a karfiol rózsákkal. A tejfölt elkeverem a tojással, megsózom és ezzel a keverékkel locsolom meg a tetejét. Én még pár szelet paradicsomot is szeleteltem rá. Rátördelem a maradék vajat, és 200 fokos előmelegített sütőben pirosra sütöm.

Jó étvágyat kívánok ehhez a finomsághoz!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Tepsis finomság

Tepsis finomság