Csodás tésztaebéd
Az a jó a tésztákban, hogy a különféle szószokkal, hozzávalókkal szinte végtelen számú ételt tudunk készíteni. Ezúttal zöldség és hús is kerül a tányérra a tészta mellé.
Spenótos-pulykás tészta
Hozzávalók: 3 ek napraforgó olaj, 4 gerezd fokhagyma, 30 dkg darált pulykahús, 50 dkg spenót, só, bors, 2 dl habtejszín, durumtészta, 2 ek vaj
Elkészítés: Az olajon a vöröshagymát és az áttört fokhagymát megfuttatjuk, majd beletesszük a darált pulykahúst. Ha kellően lepirult, mehet rá a spenót, ezt követően sózzuk és borsozzuk, majd összefőzzük. Ha ízre finom, állagra jó, beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk vele pár perc alatt (esetleg sózzuk vagy borsozzuk újra). Ha a szósz kész van, akkor adjuk hozzá a vajat, óvatosan elkeverjük, ami finom ízt, kellemes illatot, és szép selymes szószt eredményez. Sós, lobogó vízben kifőzzük az előírás szerint a tésztát, majd lecsepegtetjük. A spenótos-tejszínes szószba öntjük a tésztát, és óvatosan átforgatjuk benne. Ha kész, melegen tálaljuk.
Önnek is van egy kedvenc tésztás receptje? Küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre, s mi közzétesszük lapunkban!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila