Csodás tésztaebéd
Receptek

Csodás tésztaebéd

Az a jó a tésztákban, hogy a különféle szószokkal, hozzávalókkal szinte végtelen számú ételt tudunk készíteni. Ezúttal zöldség és hús is kerül a tányérra a tészta mellé.

Spenótos-pulykás tészta

Hozzávalók: 3 ek napraforgó olaj, 4 gerezd fokhagyma, 30 dkg darált pulykahús, 50 dkg spenót, só, bors, 2 dl habtejszín, durumtészta, 2 ek vaj

Elkészítés: Az olajon a vöröshagymát és az áttört fokhagymát megfuttatjuk, majd beletesszük a darált pulykahúst. Ha kellően lepirult, mehet rá a spenót, ezt követően sózzuk és borsozzuk, majd összefőzzük. Ha ízre finom, állagra jó, beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk vele pár perc alatt (esetleg sózzuk vagy borsozzuk újra). Ha a szósz kész van, akkor adjuk hozzá a vajat, óvatosan elkeverjük, ami finom ízt, kellemes illatot, és szép selymes szószt eredményez. Sós, lobogó vízben kifőzzük az előírás szerint a tésztát, majd lecsepegtetjük. A spenótos-tejszínes szószba öntjük a tésztát, és óvatosan átforgatjuk benne. Ha kész, melegen tálaljuk.

Önnek is van egy kedvenc tésztás receptje? Küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre, s mi közzétesszük lapunkban!

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Tuti siker

Tuti siker

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit