Dagad a sok finomságtól
Receptek

Dagad a sok finomságtól

„Kész az ebéd, gyertek az asztalhoz!” – vasárnap déli vezényszó, melynek hallatán az éhes családtagok néhány percen belül a konyhában teremnek, és szép csendben kanalazzák befelé az eléjük tett finomságokat. Ezen a héten egy olyan ételt készítünk, mely remélhetően a hús és a zöldség kedvelőt is lázba hozza majd.

Zöldséges töltött dagadó

Hozzávalók: 1 kg dagadó, 2 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomag petrezselyem, 1 db vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 5 dkg paprika, 5 dkg kukorica, 10 dkg sárgarépa, só, borsikafű, fokhagyma, étolaj.

Elkészítés: A  felszúrt dagadót megsózom, a hagymát apróra vágom és megdinsztelem. A sárgarépát  kockára vágva, a gombát a zöldpaprikát felszeletelve , a  leszűrt kukoricával, és a borsóval  együtt a hagymára teszem. Együtt párolom, amíg a zöldségek már majdnem egészen megpuhulnak. Közben megsózóm, rakok bele borsikafüvet, reszelt fokhagymát ízlés szerint, megszórom az apróra vágott petrezselyemmel. Amikor kihűl a zöldséges keverék, hozzáadom a megáztatott és jól kicsavart zsemlét.  A keveréket a dagadóba töltöm és hústűvel összetűzöm. Kiolajozott tűzálló tálba téve, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig fólia alatt párolom, majd leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Sütés után egy kicsit hűlni hagyom, és szeletelem. Burgonyával vagy salátával melegen és hidegen is remek!

További kérdéseiket, ötleteiket a ritarecept@freemail.hu címen várom. Kellemes időtöltést a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Tuti siker

Tuti siker