Dobos helyett pulyka
Finom a mézes-mázas, habos vagy tejszínes torta, de a férfiak szívét mégis csak a húsos ételek dobogtatják meg igazán. Ezért készítettem ezt a pulykahúsos különlegességet. Nem árt azonban rákészülnünk, hiszen igen tartalmas és laktató étel.
Pulykatorta
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt trappista sajt, 2 tojás, 10 szelet bacon, 25 dkg vékonyra szeletelt füstölt, főtt tartja, só, bors, szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A jénai tál alját kibélelem baconnel, erre kerül a szeletelt tartja fele, amit reszelt sajttal megszórok. Majd 3 szelet kiklopfolt mellfilét beleforgatok a felvert, fűszerezett tojásba. Ez kerül a sajtra. Megszórom néhány hagymakarikával, majd ismét sajt, azután a maradék tarja kerül rá. Megint hagyma, sajt, mellfilé, a végén a megmaradt baconnel beborítom, esetleg a látvány kedvéért megszórom némi sajttal. Lefedve 45 percig sütöm, majd még kb. 20 percig pirítom. Gyorsan összeállítható, nagyon laktató. Nem kell megijedni, egy kis levet enged, ami a köretre kifejezetten jó.
Ha kérdése, ötlete van receptjeimmel kapcsolatban, írjon az attila@halasmedia.hu címre szerkesztőségünknek!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila