Ebédindító
Egy jó leves elengedhetetlen része egy tartalmas ebédnek. Ezúttal a hagymát választottam fő alapanyagnak.
Hagymaleves
Hozzávalók: 100 g póréhagyma, 300 g vöröshagyma, 80 g vaj, 40 g finomliszt, zsírtalan húsleves, 30 g só, 2 g őrölt fehérbors, 2 g őrölt szerecsendió, 1-2 szelet kenyér, 200 g reszelt sajt
Elkészítés: A karikákra vágott póréhagymát és a finomra vágott vöröshagymát vajban megfuttatom, liszttel megszórom, egy kicsit tovább pirítom, majd húslevessel felengedem. Sózom, borsozom, reszelt szerecsendióval szórom meg, majd az egészet megfőzöm. Levesestálba vagy porceláncsészébe merem a forró levest, pirított kenyérdarabokat teszek rá, végül reszelt sajttal meghintem. Tálaláskor a kenyérszeleteket akár egészben is megpiríthatjuk, sajttal megszórhatjuk és külön tányéron is kínálhatjuk.
Várom észrevételeiket, javaslataikat, receptötleteiket a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre.
Rita asszony
fotó: Szőri Attila