Édes álom
Úgy döntöttem, idén a tavaszt egy sütikörképpel köszöntöm. Márciusban négy édes finomság receptjét osztom meg Önökkel. E heti süteményünk egy hagyományos, gyümölcsös pite lesz.
„Rácsos” meggyes pite
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 db tojás, csipet só, 1/2 cs. sütőpor, pici tejföl, 1 üveg meggybefőtt, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 kávéskanál fahéj, 2 kávéskanál citromlé, 2 evőkanál tej
Elkészítés: A lisztet, a margarint, a cukrot, a tojást, egy csipet sót, a sütőport, a citromlevet, kb. 1 evőkanálnyi tejföllel jól összedolgozom. A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom és tepsibe rakom. Megszórom a zsemlemorzsával. Rárakom a lecsöpögtetett meggyet, meghintem fahéjjal. A tészta másik felé is kinyújtom, vékony csíkokra vágom, és rácsozom a pitét. A tetejét tejjel megkenem, és 170°C-on előmelegített sütőben sütöm.
Ha megsült, gyorsan szóljunk a családtagoknak, hiszen erről a finomságról senki nem szeretne lemaradni. Jövő szerdán folytatom a sütisorozatot. Addig is sok sikert a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila