Egy gombóc halat kérek!
Receptek

Egy gombóc halat kérek!

Igyekszem időről-időre megújítani, modernizálni a már jól ismert, hagyományos, magyar ízeket. Ezúttal a halászléből készítettem egy egészen érdekes tálalású változatot.

 
Halgombóc leves

Hozzávalók:
Az alapléhez: 50 dkg hal, a ponty feje-farka, két nagy fej hagyma

További hozzávalók: 1,5 kg ponty, 2-3 evőkanál pirospaprika, egy zöldpaprika, egy hegyes erős paprika, 50 dkg haltej és ikra vegyesen, só

Halgombóchoz: 50 dkg pontyfilé, egy tojás, zsemlemorzsa, egy kis fej finomra vágott hagyma, apróra vágott petrezselyem, só, bors

Elkészítés: A pontyból félreteszem  a halgombóchoz való mennyiséget, a többit  3-4 centi vastag szeleteket vágom, és besózom. Az alapléhez az apró halakat és a ponty fejét-farkát az összevágott hagymával és annyi vízzel, amennyi épp ellepi, lassú tűzön puhára főzöm, leszűröm, és a halhúst átpasszírozom. Az így kapott levet felöntöm a kívánt mennyiségűre vízzel, hozzáadom a feldarabolt paprikákat és felforralom. Ha forr, rászórom a pirospaprikát, hozzáadom a halszeleteket és a belsőséget, megsózom és  készre főzöm. A halhúst ledarálom, és a többi hozzávalóval összekeverem. Kis gombócokat formázok belőle, és a felforrt, megpaprikázott halalaplében főzöm ki.

Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el e-mailben az attila@halasmedia.hu címre!

Szöveg: Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Tuti siker

Tuti siker

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!