Receptek
Egy igazi klasszikus egytálétel
A folyamatos kísérletezgetés, receptújítgatás közben néha nem árt visszavenni a tempóból, és egy jól bevált, hagyományos ételt a család elé tenni.
Székelykáposzta
Elkészítés: A hagymát kockára vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Tűzről levéve pirospaprikával megszórom belerakom a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst, felöntöm vízzel, sózom, babérlevéllel és szemes borssal ízesítem. Amikor félig megfőtt, hozzáadom a savanyú káposztát, a rizst, és puhára főzöm. Közben, ha kell, pótolom a vizet. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
Ha elkészítette, ossza meg velem tapasztalatait az attila@halasmedia.hu címen!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila
Fotó: Szőri Attila