Egy igazi klasszikus egytálétel
Receptek

Egy igazi klasszikus egytálétel

A folyamatos kísérletezgetés, receptújítgatás közben néha nem árt visszavenni a tempóból, és egy jól bevált, hagyományos ételt a család elé tenni.

Székelykáposzta

Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 40 dkg füstölt sertéscsülök, 1.5 kg savanyú káposzta, 4 db babérlevél, 2 db vöröshagyma, 3 ek napraforgó olaj, szemes fekete bors, fűszerpaprika ízlés szerint, 10 dkg rizs, só, tejföl a tálaláshoz
Elkészítés: A hagymát kockára vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Tűzről levéve pirospaprikával megszórom  belerakom a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst, felöntöm vízzel, sózom, babérlevéllel és szemes borssal ízesítem. Amikor félig megfőtt, hozzáadom a savanyú káposztát, a rizst, és puhára főzöm. Közben, ha kell, pótolom a vizet. Tálaláskor  tejfölt adhatunk hozzá.
 
Ha elkészítette, ossza meg velem tapasztalatait az attila@halasmedia.hu címen!
 
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Tuti siker

Tuti siker