Egy szelet nem elég
Szeretek újabb és újabb recepteket kipróbálni. Mostani ajánlatomat első alkalommal készítettem, de a családtagok visszajelzései alapján biztosan nem utoljára került nálunk az asztalra. Viszonylag gyorsan elkészíthető és rendkívül laktató ételről van szó.
Sarkadi pecsenye
Hozzávalók: 4 szelet borssal és mustárral pácolt sertéstarja, ami csak sütés előtt van besózva, 2 -3 evőkanál libazsír, 15 dkg csiperkegomba, 10 dkg csemegeuborka, 10 dkg lángolt kolbász, 20-25 dkg tetszés szerinti reszelt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1.5 kanál liszt, 2 dl tej, 3 csipet petrezselyem, só, borskeverék
Elkészítés: A hússzeleteket előző este kiklopfolom, majd borssal megszórom, mustárral megkenem. Egy éjszakát hűtőben pihen, majd másnap a zsíron rövid idő alatt megpirítom a szeletek mindkét oldalát. Ha ez megvan, tepsibe sorakoztatom őket, majd elkészítem az ízletes ragut. Ehhez zsírban megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, rádobom a fokhagymát és a felkockázott kolbászt is. Pár perc múlva mehet rá a gomba, majd a csemegeuborka. Amikor kellően összeállt az egész, rászórom a lisztet, elkeverem és jöhet bele a tej. A legvégén a reszelt sajt felével és frissen aprított petrezselyemmel zárom a ragut. A húsokra kanalazom, megszórom a sajt másik felével és a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 20-25 percre. Hagymás törtburgonyával és rizzsel tálaljuk.
Ha Önnek is van egy jó receptje, küldje el a receptjét a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila