Ettől hamar jól lakunk
Receptek

Ettől hamar jól lakunk

Van benne hús, zöldség, ízletes mártás, szóval minden adott ahhoz, hogy egy ízletes ételt tegyünk a családtagok vagy a vendégek elé.

Francia sertésborda

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 dkg sertéskaraj, 2 dl tej, 8 dkg liszt, 5 dkg vaj (margarin), 2 dl tejföl, 2 tojás, őrölt szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés: A megtisztított burgonyát karikára vágva, sós vízben megfőzzük, alaposan leszűrjük, majd 1 dkg vajjal (margarinnal) megkent tűzálló tálba tesszük. A karajt szeletekbe vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, és serpenyőben félig átsütjük. A maradék vajból, a lisztből és a tejből besamelt készítünk, belekeverjük a tojássárgákat, a tejfölt, a reszelt sajtot, sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük, végül összekeverjük a habbá felvert tojásfehérjékkel. A fele mártást ráöntjük a burgonyára (esetleg lazán összekeverhetjük), ráhelyezzük a hússzeleteket, majd lefedjük a maradék mártással, és forróra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.

Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el egy ételfotóval a szori.attila@halasmedia.hu címre!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Hozzászólás (0)