Ettől hamar jól lakunk
Van benne hús, zöldség, ízletes mártás, szóval minden adott ahhoz, hogy egy ízletes ételt tegyünk a családtagok vagy a vendégek elé.
Francia sertésborda
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 dkg sertéskaraj, 2 dl tej, 8 dkg liszt, 5 dkg vaj (margarin), 2 dl tejföl, 2 tojás, őrölt szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés: A megtisztított burgonyát karikára vágva, sós vízben megfőzzük, alaposan leszűrjük, majd 1 dkg vajjal (margarinnal) megkent tűzálló tálba tesszük. A karajt szeletekbe vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, és serpenyőben félig átsütjük. A maradék vajból, a lisztből és a tejből besamelt készítünk, belekeverjük a tojássárgákat, a tejfölt, a reszelt sajtot, sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük, végül összekeverjük a habbá felvert tojásfehérjékkel. A fele mártást ráöntjük a burgonyára (esetleg lazán összekeverhetjük), ráhelyezzük a hússzeleteket, majd lefedjük a maradék mártással, és forróra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.
Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el egy ételfotóval a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila