Finom és egészséges
Véleményem szerint kiegyensúlyozott táplálkozás az, ha megpróbálunk mindig valamilyen egészséges hozzávalót belecsempészni ételeinkbe. Ezen a héten a húsok és a zöldségek imádói is jól járnak, ha megkóstolják ajánlatomat.
Zöldborsós-spenótos pulykamell
Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé, 1 nagy hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg spenótlevél (lehet fagyasztott is), 30 dkg zöldborsó, 2 dl tejszín, ízlés szerint só, bors
Elkészítés: A pulykahúst kisebb kockákra vágom, a hagymát is felkockázom. A hagymát olajon megpirítom, majd hozzáadom fokhagymát és a húst. Sózom, borsozom, és kis vizet is lehet alá tenni, ha túl száraznak találjuk. Mehet rá a zöldborsó, majd pár perc után a tejszínt is ráöntjük. Amikor a hús és a zöldborsó is megpuhult, hozzáadom a spenótot, aminek tényleg csak pár perc kell. Ezúttal galuskát készítettem hozzá és melegen tálaltam.
Önnek is van egy kedvenc zöldséges húsétele? Küldje el nekünk a receptet és egy fotót a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila