Garantáltan repetázik a család
Klasszikus recepteket elővenni mindig jó dolog. Régebben nálunk mindig sikere volt a karfiollal megpakolt, besamellel leöntött, sajttal besütött hússzeletnek. Mostanában nem készítettem, de most ismét ez került az asztalra.
Dubarry sertésszelet
Hozzávalók: 8 szelet sertáskaraj, 0.5 kg karfiol, 5 dkg liszt, 30 dkg sajt, 5 dkg vaj, 5 dl tej, só, bors
Elkészítése: A sertéskarajt kiklopfoljuk, majd teflon serpenyőben, pici olajon, natúr módon elősütjük. A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A hússzeleteket kivajazott tepsibe rakjuk, a kihűlt karfiolt ráhalmozzuk, és leöntjük a besamelmártással, amihez a serpenyőben vajat olvasztunk, majd mehet bele a liszt. Felöntjük tejjel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük, és mártás sűrűségűre főzzük. A karfiollal, besamellel fedett húst megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Köretként ezúttal rösztit választottam.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában mindenkinek!
Rita asszony