Receptek
Gombóc light
Boldog 2022-es esztendőt kívánok valamennyi gasztronómia iránt érdeklődő olvasónknak! Ebben az évben is hétről-hétre hozom majd önöknek a különféle előételek, levesek, főételek és desszertek leírását. Ha elteltünk az ünnepek alatt a sok nehéz étellel, jöjjön most egy viszonylag könnyed fogás!
Barackos gombóc
Hozzávalók: A tésztához 5 dl víz, 50 dkg liszt, 2 tojás
A töltelékhez: cukor, barackbefőtt, zsemlemorzsa, étolaj
Elkészítés: A vizet a sóval és olajjal egy fazékban felforralom. Fokozatosan hozzáadom a lisztet, és addig keverem, míg az edény oldalától el nem válik. A tűzről levéve langyosra hűtöm, és a tojásokat egyenként beledolgozom. Kinyújtom a tésztát, négyzetekre vágom. A barackot cukorba forgatom, a négyzet közepére rakom, gombócot formálok belőle. Forró vízben főzöm ki, de csak addig kell főzni, míg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Olajon zsemlemorzsát pirítok, és a gombócokat beleforgatom. Melegen tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok, egy hét múlva újabb finomsággal jelentkezem majd!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila