Gombócot a sütőbe!
Az egyik legizgalmasabb gasztronómiai kihívás, ha egy jól ismert, hagyományos receptet próbálunk megújítani. A túrógombócot kicsik és nagyok egyaránt szeretik, ebben a verzióban viszont még biztosan kevesen találkoztak vele.
Sütőben sült túrógombóc
Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 1 citrom lereszelt héja, 3,5 dl tejföl, 4 tojás, 8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citrom reszelt héjával, egy csipet sóval és 2 tojás sárgájával. Pihentessük egy órát, hogy a dara megszívja magát. A 2 tojás fehérjét verjük fel habnak, keverjük óvatosan a túróhoz. A sütőt melegítsük elő 180 fokon. Formázzunk gombócokat, tűzálló tálba sorakoztatjuk. A tejfölt keverjük el a porcukorral, a vaníliás cukorral és a maradék két tojással, öntsük a gombócokra, tegyük az előmelegített sütőbe sülni 30 percre.
Ha kérdése, ötlete van receptjeimmel kapcsolatban, írjon az attila@halasmedia.hu címre szerkesztőségünknek!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila