Gyerekek, felnőttek kedvence lesz
Ha egy gyors és egyszerű receptre van szükségünk, amit akár egy fárasztó nap után, vacsorára is elkészíthetünk a családnak, e heti ajánlatom tuti befutó lesz.
Tejszínes-paradicsomos-csirkés tészta
Hozzávalók: 500 g tészta, só, 3 ek olaj, 5 gerezd fokhagyma, 350 - 400 g csirkemellfilé, őrölt bors, 4 tk oregánó, 200 ml a tészta főzővizéből, 500 ml passata (passzírozott paradicsom), 200 ml habtejszín, 30 g parmezán, 200 g mozzarella
Elkészítés: A tejszínes-paradicsomos-csirkés ételünkhöz a tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük, leszűrjük, és a főzővizet megtartjuk. Az olajon aranybarnára pirítjuk a 3-4 cm-es kockákra vágott húst, közben sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk az oregánóval, felöntjük a tészta főzővizével, a passatával, a tejszínnel, belereszeljük a parmezánt, és 7-8 percig főzzük. Beleforgatjuk a tésztát, beleöntjük egy tepsibe, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Ugye, hogy egy ilyen vacsorát még a legfárasztóbb nap után is örömmel elkészítene családjának? Akkor hajrá, sok sikert a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila