Receptek
Gyümölcsös hűsítő
Lassan közeleg az eperszezon vége, de a piacon és az üzletekben még találhatunk ízletes, kiváló minőségi eperszemeket. A nyári kánikulában kiváló hűsítő lehet egy megfelelően elkészített gyümölcsleves.
Hideg eperleves
Hozzávalók: 50 dkg eper, 5 dl tej, 2 dl tejföl vagy tejszín, cukor vagy méz
Elkészítés: Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Szükség esetén, mézet vagy cukrot is adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest. Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.
A meteorológiai előrejelzések szerint forró napok elé nézünk. Készüljenek fel, hűsítsék a családot ezzel a finomsággal!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila