Receptek
Gyümölcsös hűsítő
Végre itt az eperszezon, a piacon és az üzletekben finomabbnál finomabb gyümölcsöt találhatunk. Akár ebédre, akár hűsítő gyanánt kiváló lehet egy megfelelően elkészített leves.
Hideg eperleves
Hozzávalók: 50 dkg eper, 5 dl tej, 2 dl tejföl vagy tejszín, cukor vagy méz
Elkészítés: Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Szükség esetén, mézet vagy cukrot is adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest. Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila