Receptek
Hentesek kedvenc eledele
Magyaros finomságokat előtérbe helyező sorozatom újabb étellel bővül ezen a héten. Egy igazi klasszikus került a tányérokra nálunk, készítsék el Önök is bátran!
Hentes tokány
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb vagy lapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg füstölt sonka, 20 dkg csemege uborka, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 fej vöröshagyma, só, őrölt feketebors
Elkészítés: A hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és mindig csak kevés vizet aláöntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha, beletesszük a csemege uborkát és a paradicsompürét. Aki kívánja, akár tehet bele 1 dl száraz fehérbort is. Átpirítjuk az ételt, és levesszük a lángról, majd rizzsel tálaljuk.