Húsvéti „nyuszipogi”
Jön a Húsvét, ilyenkor a háziasszonyok igyekeznek minél több, az ünnephez kapcsolódó finomságot készíteni. Akár vendégváró falatkának, akár délutáni „rágcsának” is ideális lehet ez a speciális pogácsa.
Húsvéti pogácsa
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1 teáskanál só, 25 dkg margarin, 25 dkg tehéntúró, 1 db tojássárgája, 1 ek tejföl
Elkészítés: A lisztet a sóval összekeverjük. A puha margarint elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a túrót. Jól összegyúrjuk, kisodorjuk, és összehajtogatjuk. Ezt még kétszer megismételjük. A tésztából kis golyókat készítünk. A nyuszik füleit ollóval alakítjuk ki. Ezt követően tepsibe helyezzük őket. A nyuszikat a tejföllel kikevert tojássárgájával kenjük le, csak ezután készítünk nekik fogvájóval szemeket. A nyuszikat 190 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt sütjük meg.
Ha ön is megosztaná olvasóinkkal kedvenc receptjeit, küldje el nekem e-mailben az attila@halsmedia.hu címre a leírásokat!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila