Húsvéti specialitás
Nyakunkon a Húsvét, mi mást is tehetnénk a családi ebédlőasztalra, mint ízletes sonkát. De, hogy idén ne a már unalomig ismételt variációkat készítsük el, íme, néhány extra tipp a jól ismert alapanyagokból.
Sonkatekercsek
Hozzávalók: sonkaszeletek, ecetes torma, vaj, liszt, tej, só, bors, cukor
Elkészítés: A vajjal és a liszttel világos rántást készítek, felengedem a tejjel, és forralom, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal, kevés cukorral ízesítem, lehűtöm. Végül kikeverem vajjal és ecetes tormával. A kiterített sonkaszeletek közepére, végig csíkba rakom a tölteléket és felgöngyölöm.
Egy másik verzióban házi májkrémet készítünk, s ezt töltjük a sonkaszeletekbe. Ehhez pörköltalapba beleteszek 40 dkg csirkemájat, felöntöm 2,5 dl tejjel. Ízesítem majorannával, borssal, sóval. Amikor a tej elfőtt, összetöröm a májat úgy, hogy kicsit darabos maradjon. A májkrémet kikeverem tejföllel, mustárral, összetört főtt tojással, apróra vágott zöldség zölddel. Hasonló módon, mint az előbb, beletöltöm a sonkaszeletekbe a kész masszát.
Húsvéti vendégváró falatkáknak nagyon ideálisak ezek a finomságok, próbálják ki Önök is bátran!
Rita asszony