Húsvéti specialitás
Receptek

Húsvéti specialitás

Nyakunkon a Húsvét, mi mást is tehetnénk a családi ebédlőasztalra, mint ízletes sonkát. De, hogy idén ne a már unalomig ismételt variációkat készítsük el, íme, néhány extra tipp a jól ismert alapanyagokból.

Sonkatekercsek
Hozzávalók: sonkaszeletek, ecetes torma, vaj, liszt, tej, só, bors, cukor

Elkészítés: A vajjal és a liszttel világos rántást készítek, felengedem a tejjel, és forralom, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal, kevés cukorral ízesítem, lehűtöm. Végül  kikeverem  vajjal és ecetes tormával. A kiterített sonkaszeletek közepére, végig csíkba rakom a tölteléket és felgöngyölöm.

Egy másik verzióban házi májkrémet készítünk, s ezt töltjük a sonkaszeletekbe. Ehhez pörköltalapba beleteszek 40 dkg csirkemájat, felöntöm 2,5 dl tejjel. Ízesítem majorannával, borssal, sóval. Amikor a tej elfőtt, összetöröm a májat úgy, hogy kicsit darabos maradjon. A májkrémet kikeverem tejföllel, mustárral, összetört főtt tojással, apróra vágott zöldség zölddel. Hasonló módon, mint az előbb, beletöltöm a sonkaszeletekbe a kész masszát.

Húsvéti vendégváró falatkáknak nagyon ideálisak ezek a finomságok, próbálják ki Önök is bátran!

Rita asszony

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tuti siker

Tuti siker

Hozzászólás (0)