Idézzük fel a nyár ízeit!
A forró hónapok szabadtéri grillezései során készített ételek ízét, illatát idézhetjük fel ezzel a rendkívül omlós csirkesülttel, amit könnyedén elkészíthetünk konyhai körülmények között is. A receptet Kiss Alexandra nevű olvasónktól kaptam.
Mézes-chilis csirkecombok
Hozzávalók: Kb. 1 kg csirke alsó- és felsőcomb, keményítő, őrölt pirospaprika, füstölt piros paprika, só, chili pehely, őrölt bors, fokhagymapor, oregano, étolaj, méz, ketchup, 1 lilahagyma,
Elkészítés: Először a pácot készítjük el, aminek keményítő az alapja. Ebbe tesszük a törött pirospaprikát, hogy szép színe legyen, majd só, chili pehely, feketebors, fokhagymapor, füstölt őrölt paprika és oregano is kerül bele. Ebbe a keverékbe megy 5-6 evőkanál olaj és 1 ek méz, így kellően felhígul. Ráöntjük a csirkecombokra és legalább egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük a húsokat. Másnap tepsibe tesszük a húsokat és rákarikázunk egy nagy lilahagymát, majd fólia alatt egy óráig sütjük. A sütés végéhez közeledve, gyorsan összekeverünk 5 kanál mézet ugyanannyi ketchuppal és egy csipetnyi chili pehellyel, levesszük a fóliát, bekenjük a húsokat a mázzal, majd a húsok mindkét felét pár perc alatt szép pirosra sütjük.
Önnek is van egy kedvenc sülthús receptje? Ha igen, küldje el a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila