Receptek
Inci fincsi ajánlata
Mindig örömmel fogadom az ötleteket, javaslatokat, hogy mit is főzzünk. A fenti receptet állandó olvasónktól, Lasancné Incitől kaptam. Elkészítettem, nagyon ízlett, ajánlom mindenkinek, érdemes kipróbálni!
Töltött gomba polentával
Hozzávalók: 40 dkg csiperke, 10 dkg füstölt kolbász, só, őrölt bors, 1 dl tejföl, 20 dkg sajt, 3 evőkanál étolaj, 40 dkg kukoricadara, 1 fej vöröshagyma, 1 fehér és 1 piros paprika, 1 mokkáskanál fűszerpaprika
Elkészítés: A gombát megmosom, szárát kiveszem, megsózóm borsozom, mindegyik közepébe rakok egy karika kolbászt, és a tejföllel elkevert reszelt sajtot. 190 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul. 1 liter sós vizet felforralok és lassan, állandó kevergetés közben beleszóróm a kukoricadarát. Addig főzöm, amíg a kása szinte elválik az edény falától. Egy jénaiba kiöntöm, és hagyom kihűlni. A vöröshagymát apróra vágom, és az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát, amikor a paprika megpuhult, megszórom borssal és pirospaprikával. A kihűlt puliszkát pogácsaszaggatóval, kiformázom, tányérra rakom, meglocsolom a paprikaraguval, és a tetejére kerül a töltött gomba.Ezen túl is nagy szeretettel várom az Ön kedvenc receptjeit is a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila