Ínyenc zöldségleves
Receptek

Ínyenc zöldségleves

Egy igazán házias levesnek nincs párja. Piaci vásárlásaim során mindig veszek friss karalábét, melyből most egy kellemesen fűszeres levest fogok készíteni. Próbálják ki Önök is bátran!

Karalábéleves

Hozzávalók: 2 db zsenge karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 2 szál sárgarépa, 1 db vöröshagyma, egy csokor zöldpetrezselyem, 1 ek. liszt, ételízesítő, só ízlés szerint.
Elkészítés: Az olajon megdinsztelem a szeletekre vágott fokhagymát, és a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát. Miközben  megtisztítom a répákat, majd rákarikázom a hagymákra. Együtt dinsztelem tovább. Ezután a feldarabolt karalábét is a zöldségekhez adom, és még pár percig tovább dinsztelem. A lisztet rászórom zöldségekre,  alaposan átkeverem, és felöntöm vízzel. Fűszerezem, megszórom az apróra vágott petrezselyemmel, majd fedő alatt puhára főzöm. Levesbetétként én daragaluskát készítettem hozzá. 1 tojás, 3 evőkanál búzadara, késhegynyi szódabikarbóna. A hozzávalókat összekeverem, kb negyedórát pihentetem, és a lassan forró levesbe szaggatom.

Egy hét múlva egy húsos főétellel folytatom júliusi menüsorom. Jó étvágyat kívánok a leveshez!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától