Ínyencek ebédje
Ön is szereti kiélvezni az ízeket? Ha a válasza igen, akkor mostani ajánlatom igazán el fogja nyerni tetszését. Egy fűszeres sült, amihez minőségi alapanyagok társulnak. Ünnepi lakoma!
Sajttal, téli szalámival töltött karaj
Hozzávalók: 20 dkg szeletelt sajt (fele lehet füstölt sajt), 20 dkg téliszalámi, 8 szelet karaj, 2,5 dl tej, só, vegeta, fokhagyma
Elkészítés: A hússzeleteket vékonyra klopfolom. A sós, vegetás, fokhagymás tejben áztatom 1-2 órát. Amikor kiveszem a tejből, kiterítem a szeleteket, megborsozom, és az egyik felére sorban ráfektetem a téliszalámit, tetejére a sajt jön, megint téliszalámi és egy szelet füstölt sajt következik. Ráhajtom a hús másik felét, és megtűzöm, hogy sütés közben ne nyíljanak ki a szeletek.
A húst egy-egy szelet szalonnába tekerve kisütöm. Aki szeretné, panírozhatja is, akkor nem kerül rá a szalonna, és mint a rántott húst ki lehet sütni. Sütés után még reszelt sajttal megszórhatjuk. Köretként adhatunk mellé krumplipürét savanyúsággal vagy párolt zöldségeket.
Garantálom, hogy a húsimádó családtagoktól tapsot kapunk, miután elfogyasztották ezt a finomságot. Egy hét múlva egy gyorsan elkészíthető vacsoratippel jelentkezem.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila