Ínyencek halétele
Harcsából általában paprikást készítenek a legtöbben. Bár az is egy rendkívül finom étel, én most mutatok egy sokkal, de sokkal érdekesebb ebédötletet.
Harcsafilé Kárpáthy módra
Hozzávalók: 60 dkg harcsafilé, só, 1 kis vöröshagyma, 25 dkg csiperkegomba, 7 dkg vaj, őrölt fehér bors, 1 ek liszt, 3 dl húsleves, 1 dl főzőtejszín, 1 dl fehérbor, 10 dkg fagyasztott apró garnélarák, 1 csokor kapor
Elkészítés: A halfilét megtisztítjuk, négy darabra szeljük és sózzuk. A vajon a felszeletelt hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát is hozzáadva sütjük. Sózzuk, borsozzuk, és liszttel megszórjuk, majd a levessel felöntjük, közben folyamatosan belekeverjük a tejszínt is. Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a halat, meglocsoljuk borral, lefedjük, és 10 percre a sütőbe tesszük. Ha kész, a halakat félretesszük, a megmaradt szaftot pedig a mártáshoz adjuk. A kaprot és a rákokat is hozzáadagoljuk, jól összeforgatjuk, majd a harcsaszeletekre kanalazzuk. Melegen, párolt rizzsel tálaljuk.
Rita asszony
fotó: Szőri Attila