Itt a spárgaszezon
Receptek

Itt a spárgaszezon

Mindig törekszem arra, hogy a családom elé kerülő ételek szezonnövényekből készüljenek. Most a spárgánál talán nem is találunk aktuálisabb zöldséget, így nem kérdéses, ezen a héten „belőle” készítjük el vegetáriánus ételünket.

Spárgasaláta

Hozzávalók: 50 dkg zöld spárga, 2 db  kaliforniai paprika, 2 szál újhagyma, 20 dkg spenót, 3-4 db kisebb paradicsom, fejes saláta apró szeletekre tépkedve, 10-12 db  olívabogyó, olívaolaj, 1 teáskanál só, ½ teáskanál cukor
Az öntethez: 1 evőkanál fehérborecet, 1 teáskanál  mustár, 1 evőkanál olívaolaj, kevés só

Elkészítés:
A hagymát az olívaolajon apróra vágva kezdem dinsztelni, amikor már üveges, hozzáadom a felkockázott, színes  kaliforniai paprikát. Amikor a paprika elkezd megpuhulni, hozzáadom a felkockázott paradicsomot, és rárakom a spenótleveleket is. Összekeverem és azonnal leveszem a serpenyőt a tűzről, mert nem kell tovább sütni. Közben sós-cukros vízben kb. 6-8 perc alatt roppanósra főzöm a  3-4 cm-es darabokra vágott spárgát.

Leszűröm és a spenótos paprikával összeforgatom. Az olívákat felkarikázom, a salátaleveleket finomra tépkedem, és a tetejére szórom. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverem, és csak tálaláskor locsolom a salátára. Mielőtt rákerül az öntet, a salátát be lehet hűteni, hiszen melegen és hidegen is finom!

Néhány perc és egy kis szeretet kell mindössze ehhez a remek finomsághoz. Sok sikert kívánok Önöknek a könyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila


Még több cikk

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit