Ízek harmóniája
Egy gyorsan elkészíthető és nagyon finom recepttipp mindig jól jön a háziasszonyoknak. Ha nincs idejük sokat bíbelődni a konyhában, de szeretnék meglepni családtagjaikat valami ízletes fogással, válasszák e heti ajánlatomat!
Spenótos pulykamell krémsajttal
Hozzávalók: 250 g pulykamellfilé, 1 tejszínes tömlőssajt, 100 g bacon, 100 g spenótlevél, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, szükség szerint étolaj, ízlés szerint só, bors, fűszersó
Elkészítés: A bacont, felaprított hagymát és fokhagymát kevés olajon, közepes lángon pirítjuk, míg a hagymák levet nem eresztenek. Az apróra kockázott pulykamellet fehéredésig pirítjuk. A spenótot feldaraboljuk (néhány levelet félretehetünk a díszítéshez) és hozzáadjuk a pulykához. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, zelleres sóval, szerecsendióval. Végül az egészet összeforraljuk a krémsajttal. Tésztával is finom, de én most rizzsel tálaltam.
Készítse el Ön is, aztán küldje el tapasztalatait a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila