Kalóriabomba
Kiri Zoltán nevű olvasónk egy olyan vacsoratippet küldött szerkesztőségünknek, mely bármely húsimádó férfi szívét garantáltan megdobogtatja. A jól elkészített bolognai spagettit, makarónit szinte mindenki szereti. A most bemutatott verzióban azonban valószínűleg eddig nagyon kevesen próbálták ki. Eddig…
Bolognai zsemle
Hozzávalók: pár nagyobb zsemle, néhány szelet gépsonka, 0.5 kg darált hús, 0.5 kg tészta, ízlés szerint fűszerek (kömény, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, bors, fűszerpaprika), 1 paradicsom
Elkészítés: A húsból, fűszerekből, paradicsomból készítek egy ragut. Majd megfőzök fél kiló makaróni tésztát. Miután ezekkel megvagyok, a zsemle tetejét levágom, majd a közepét kinyomkodom a szélére, s így kis üreget csinálok benne. Ezután kockázok egy kis sonkát és a zsemle aljába teszem, majd a makaróni tésztát beleteszem a sonka tetejére. Erre jöhet a megfőzött ragu, amit a zsemle pereméig pakolok, ezután teszek rá reszelt sajtot és a tetejére egy kanál tejfölt. Ezeket a zsemléket tepsibe rakom, és előmelegített sütőben 200 fokon megpirítom. Figyelni kell, amikor a sajt szépen rápirult, már jó is, vehetjük ki.
Kedves Zoltán, köszönjük, hogy megosztotta velünk egyik kedvenc receptjét! A többi olvasót is arra buzdítom, hogy küldjenek hasonlóan finom ételekről fotót és leírást a szori.attila@halasmedia.hu címre.
Rita asszony