Kanalazzuk bátran!
Nem múlhat el vasárnapi ebéd leves nélkül. A ragulevesekben azt szeretem, hogy jól elkészítve, a hús és a zöldségek íze, zamata is egyaránt érezhető lesz minden egyes kortyban. Citromos-tárkonyos jellege miatt az ínyenc családtagok is előszeretettel fogják fogyasztani e heti ajánlatomat.
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyem, 10 dkg zeller, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl.
Az ízesítéshez: petrezselyemzöld, só, bors, ételízesítő, tárkony, citromlé, mustár
Elkészítés: A pulykamellet csíkozzuk, a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt borssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is. Fél citrom levét nyomjuk bele. Liszttel simára keverjük a tejfölt vagy tejszínt egy habverővel, azaz habarást készítünk. Kis adagokban hozzákeverünk a forró léből (ez a hőkiegyenlítés), majd vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. Mustár és citromlé kerül a levesbe, tálalás előtt megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.
Önnek is van egy kedvenc levese? Küldje el a szori.attila@halasmedia.hu címre a receptjét, hogy közzétehessük újságunkban!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila