Kínai étterem otthon
Ezen a héten folytatjuk a keleties ízvilágú finomságok bemutatását. Azt gondolom, akik kínai étterembe mennek, a legtöbbször a szezámmagos csirkét választják az étlapról. Higgyék el, ez a fogás is elkészíthető odahaza. Nem mondom, hogy gyors és egyszerű, de megéri pepecselni vele.
Kínai szezámmagos csirke
Hozzávalók:
A bundához: 6 evőkanál finomliszt, 3 csapott ek étkezési keményítő, 1 ek napraforgó olaj, 1 db tojás, 1 db csirkemell filé, 1 csipet só, 2 evőkanál víz (pici), 1.5 kk sütőpor
A mázhoz: 100 g ketchup, chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém), 2 teáskanál méz (ízlés szerint), 3 ek szezámmag
Elkészítés: A húst felcsíkozzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tányérra helyezzük és már fogyaszthatjuk is.
Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek a konyhában! Jövő szerdán új recepttel jelentkezem.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila