Kívül-belül zöldség
Receptek

Kívül-belül zöldség

A hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt választottam Olvasóimnak. A cukkíni, melyet gombás töltelékkel gazdagítunk, könnyen elnyeri majd vacsoravendégeink tetszését. Töltött cukkíni, ahogyan én szeretem.

Gombával töltött cukkíni

Hozzávalók: 6 közepes cukkíni, 1 csomag metélőhagyma, 30 deka gomba,  3 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyem, 1 db zöldpaprika,  2 evőkanál olívaolaj,  15 deka reszelt trappista, 1 tojás, só, bors.

Elkészítése: A félbevágott cukkínik belsejét kiszedem, beleteszem őket egy kiolajozott sütőedénybe. Közben a metélőhagymát felkarikázom, az olíván enyhén átpirítom hozzáadom a felszelelt gombát, a reszelt fokhagymát,  az apróra vágott paprikát, a kiszedett cukkíni belsejét, majd néhány percig együtt párolom. Megsózom, megborsozom,  amikor kihűlt, hozzáadom a  felvert tojást, a sajt felét, és megtöltöm vele a cukkíniket. Előmelegített sütőben sütöm kb 10 percig. Végül a maradék sajttal megszórom a tetejüket, és 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon, és pirosra süljön.

Ismét bebizonyosodott, hogy rövid idő alatt is készíthetünk igazán finom és tartalmas ételt. Bár ezúttal hús nem kerül a tányérra, bátran kínálhatjuk vendégeinket e finom falatokkal, a siker garantált lesz.

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel