Kívül-belül zöldség
Receptek

Kívül-belül zöldség

A hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt választottam Olvasóimnak. A cukkíni, melyet gombás töltelékkel gazdagítunk, könnyen elnyeri majd vacsoravendégeink tetszését. Töltött cukkíni, ahogyan én szeretem.

Gombával töltött cukkíni

Hozzávalók: 6 közepes cukkíni, 1 csomag metélőhagyma, 30 deka gomba,  3 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyem, 1 db zöldpaprika,  2 evőkanál olívaolaj,  15 deka reszelt trappista, 1 tojás, só, bors.

Elkészítése: A félbevágott cukkínik belsejét kiszedem, beleteszem őket egy kiolajozott sütőedénybe. Közben a metélőhagymát felkarikázom, az olíván enyhén átpirítom hozzáadom a felszelelt gombát, a reszelt fokhagymát,  az apróra vágott paprikát, a kiszedett cukkíni belsejét, majd néhány percig együtt párolom. Megsózom, megborsozom,  amikor kihűlt, hozzáadom a  felvert tojást, a sajt felét, és megtöltöm vele a cukkíniket. Előmelegített sütőben sütöm kb 10 percig. Végül a maradék sajttal megszórom a tetejüket, és 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon, és pirosra süljön.

Ismét bebizonyosodott, hogy rövid idő alatt is készíthetünk igazán finom és tartalmas ételt. Bár ezúttal hús nem kerül a tányérra, bátran kínálhatjuk vendégeinket e finom falatokkal, a siker garantált lesz.

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk