Kívül-belül zöldség
A hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt választottam Olvasóimnak. A cukkíni, melyet gombás töltelékkel gazdagítunk, könnyen elnyeri majd vacsoravendégeink tetszését. Töltött cukkíni, ahogyan én szeretem.
Gombával töltött cukkíni
Hozzávalók: 6 közepes cukkíni, 1 csomag metélőhagyma, 30 deka gomba, 3 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyem, 1 db zöldpaprika, 2 evőkanál olívaolaj, 15 deka reszelt trappista, 1 tojás, só, bors.
Elkészítése: A félbevágott cukkínik belsejét kiszedem, beleteszem őket egy kiolajozott sütőedénybe. Közben a metélőhagymát felkarikázom, az olíván enyhén átpirítom hozzáadom a felszelelt gombát, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott paprikát, a kiszedett cukkíni belsejét, majd néhány percig együtt párolom. Megsózom, megborsozom, amikor kihűlt, hozzáadom a felvert tojást, a sajt felét, és megtöltöm vele a cukkíniket. Előmelegített sütőben sütöm kb 10 percig. Végül a maradék sajttal megszórom a tetejüket, és 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon, és pirosra süljön.
Ismét bebizonyosodott, hogy rövid idő alatt is készíthetünk igazán finom és tartalmas ételt. Bár ezúttal hús nem kerül a tányérra, bátran kínálhatjuk vendégeinket e finom falatokkal, a siker garantált lesz.
Rita asszony
fotó: Szőri Attila