Könnyű tavaszi vendégnyűgöző
Receptek

Könnyű tavaszi vendégnyűgöző

Új, gasztronómiai rovatunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy a rohanó hétköznapok elfoglalt családanyái miképpen tudnak gyorsan elkészíthető, ám tartalmas és finom ételeket az asztalra tenni. Sokan időhiányra hivatkozva talán bele sem mernek kezdeni egy-egy étel elkészítésébe, pedig az otthon megfőzött finomságokkal könnyen elismerést szerezhetnének családjuk és ismerőseik körében. Fontos kiemelni, hogy recepteket nem egy profi séf, hanem egy lelkes, kiskunhalasi háziasszony szemszögéből mutatjuk be. Rovatunk segítségével egy hónap alatt egy teljes menüsort állíthatnak össze Olvasóink. Mivel itt a tavasz, elsőként egy finom és egészséges, zöldségeses előételt ajánlunk.

Sajtos karalábé baconnel. Hozzávalók: 4 db gyenge karalábé (levele is), 20 dkg. füstölt sajt, 8 szelet bacon szalonna. Elkészítés: A karalábét felszeletelem, kicsi olajon megpárolom. Kiszedem és a maradék olajban az összeaprított gyenge karalábé leveleket is megpárolom. Megsózom, borsozom, pici lisztet szórok rá, tejjel felöntöm, de csak annyival, hogy töltelékszerű legyen. Leveszem a tűzről és belereszelem a füstölt sajtot. Keresztalakba rakok két szelet szalonnát, közepére egy karika karalábét, majd " tölteléket" a tetejére, s végül még egy szelet karalábé kerül rá. Ráhajtogatom a szalonnát, ha kell, fogvájóval összetűzöm. Kiolajazott jénaiban, kb. 20 percig sütöm.

Kedves háziasszonyok! Ha jól dolgoztunk, szinte biztosak lehetünk abban, hogy a családtagok nem állnak majd meg az első adagnál. Egy hét múlva egy ízletes halétellel folytatjuk sorozatunkat. Eredményes főzést kívánok minden kedves Olvasónak!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp