Receptek
Könnyed és ízletes
Ha diétázunk, esetleg csak egy könnyed ebédre vágyunk, mindenképp érdemes elkészíteni mostani ajánlatomat. Friss spenótot ezekben a hetekben mindig lehet találni a piacon, s a többi hozzávaló is könnyedén beszerezhető.
Ricottás-spenótos csirkemell
Hozzávalók: 2-3 db csirkemellfilé, 1 doboz ricotta, 2 nagy marék spenótlevél, 2-3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 10 dkg reszelt sajt, ételízesítő, só, bors
Elkészítés: A csirkemelleket bevagdossuk, de nem szabad elvágni őket. Megszórjuk kis sóval, borsot őrlünk rá. A spenótot kevés olajon kicsit megpároljuk serpenyőben, majd rányomjuk a fokhagymát, picit sózzuk és összekeverjük a ricottával. Ezt a masszát nyomkodjuk a csirkemellek réseibe. Így kerül be a sütőbe, és kb. 20-25 perc sütés után még megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük 10-15 percre a sütőbe. Eközben elkészítjük a köretet is. Ideális hozzá a zöldséges rizs.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila