Könnyed ebéd vagy vacsora
Ha a sok teendőnk mellett éppen nincs időnk órákat a konyhában tölteni, de mégis szeretnénk a családot meglepni valami finom ebéddel, jól jöhet ez a szinte percek alatt elkészíthető halas receptötlet.
Tengeri halfilé bulgurral és mángolddal
Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 db citrom, bulgur, mángold
Elkészítés: A halat mindkét oldalán besóztam és hal fűszerkeverékkel szórtam be. Egy serpenyőben a vaj felét feltettem olvadni, beledobtam a fokhagymát, rá a halakat. Mikor az egyik fele megsült, megfordítottam, majd mikor az is jó volt, hőálló tálba tettem, rámorzsoltam a maradék vajat. A visszamaradt halléhez hozzácsavartam 1 citrom levét, és enyhe tűzön hagytam, majd mikor picit besűrűsödött, a halra locsoltam és a sütőbe tettem 180 fokra. Köretként bulgurt és mángoldot választottam ezúttal. A bulgurt a csomagoláson írtak szerint elkészítettem. A mángoldot felcsíkoztam, forró serpenyőben egy kis olivaolajon megfuttattam, aprított fokhagymát dobtam rá, végül sóval és borssal ízesítettem.
Ki ne szeretné megkóstolni ezt a kellemes ízvilágú, könnyed nyári fogást? Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, szeretettel várjuk a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila