Krátersüti Dorkától
Amit nagy örömmel készítek szinte minden családi- és baráti összejövetelre, a mindig sikert arató és szinte elronthatatlan krátersüti.
Hozzávalók: 25 dkg Schär Mix It liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 1 dl tej, 1 dl olaj, 2 ek kakaó, 25 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília puding
Elkészítés: A tojásokat különválasztjuk, és a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük. Szépen apránként hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét és óvatosan összedolgozzuk. A pudingot megfőzzük, én egy fél csomag laktózmentes vajat is tettem hozzá. Egy kilisztezett tepsibe ötjük a csokis tésztát majd tetszőlegesen belekanalazzuk a pudingot. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Miután picit hűlt, 1-1 és 1/2 kis pohár tejfölt összekeverünk vaníliás cukorral és 2-3 ek. porcukorral, majd megkenjük vele a sütink tetejét.