Receptek
Krémes spárgacsoda
Az egyik legnépszerűbb szezonális zöldség a spárga. Piacon, boltokban még beszerezhető ez a friss, ropogós finomság. Találtam egy remek spárgás receptet, amit most közre is adok.
Spárga gazdagon
Hozzávalók: 500 g zsenge zöldspárga, 150 g vékonyra szeletelt bacon, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, 3 dl tej, 1 dl tejszín, só, fehérbors, őrölt szerecsendió
Elkészítés: A spárgát enyhén sós, forrásban lévő vízben, kb. 5 percig főzöm, majd leszűröm, és hideg vízzel leöblítem. A spárgákat baconbe tekerem, és egy tűzálló tálba sorakoztatom. A vajat felhevítem, majd megpirítom rajta a lisztet, és apránként felöntöm a tej és tejszín keverékével, ezt követően ízesítem, fűszerezem. Folyamatos keverés mellett főzöm, míg be nem sűrűsödik. A besamellel befedem a spárgákat, majd kb. 30 percig sütöm 180 fokon.
Ha Önnek is van egy kedvec receptje, küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila