Krémesen egzotikus
Kezd kissé unalmas lenni vasárnaponként a húsleves? Jól jönne egy könnyed, új ízvilágú fogás? Próbálják ki e heti ajánlatomat, ha valami egészen különleges gasztroélményre vágynak!
Édesburgonyás-kókusztejes sárgarépaleves
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 2 fej vöröshagyma, 500 g sárgarépa, 250 g édesburgonya, só, bors, 1 ujjnyi friss gyömbér, 400 ml zsíros kókuszkonzerv, 1.5 l zöldségalaplé
Elkészítés: Egy lábosban felhevítjük a vajat, pár percig fonnyasztjuk benne a kockára vágott hagymát, majd egy csipet sóval ízesítjük. Mikor enyhén karamellizálódott a hagyma, mehet hozzá az egyforma darabokra vágott répa és édesburgonya. Átforgatjuk, ismét sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig, időnként megkeverve sütjük a zöldségeket. Ezután jöhet a lereszelt gyömbér a levesbe. Beleöntjük a kókusztejet és az alaplevet is, ismét sózzuk és borsozzuk, majd lefedve 15-20 percig főzzük, amíg a répa és az édesburgonya megpuhul. Több részletben krémes, selymes és egynemű állagúvá turmixoljuk a levest, majd egyszer újraforraljuk, megkóstoljuk, és ha szükséges, tökéletesítjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Önnek is van egy jó leves receptje? Ha igen, küldje el a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila
(eredeti recept: Street Kitchen)