Krémesen tökéletes
A családtagjaimnak nagyon „bejönnek" mostanában a krémlevesek. Nálunk zellerből most készült először. Nagyon egyszerű, gyorsan megfőzhető, finom, krémes leves.
Zellerkrémleves
Hozzávalók: 1 közepes db zeller, 1 közepes db burgonya, 1 közepes db vöröshagyma, 1 ek napraforgó olaj, 1 gerezd fokhagyma (nagy), 1 kávéskanál só, 1 késhegynyi bors, 0.5 db leveskocka, 1 dl főzőtejszín
Elkészítés: A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a krumplit, átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobjuk a megtisztított fokhagymát, a leveskockát, beleszórjuk a sót, borsot. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk. Melegen, levesgyönggyel, pirított baconnel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.
Ha Önnek is van egy remek levesreceptje, küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila