Receptek
Kukori a bográcsban
A szabadtéri sütésekről, főzésekről a nyár elmúltával sem érdemes lemondani. A múlt hétvégén, baráti összejövetelen voltunk, ahol két gyönyörű kakas került a bográcsba, hogy aztán ízletes pörkölt váljon belőlük.
Kakaspörkölt
Hozzávalók: 2 db nagy kakas, 1.5 kg vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, bors, őrölt fűszerpaprika, libazsír
Elkészítés: A zsírt felolvasztjuk a bográcsban, majd a hagymát felaprítjuk a zöldpaprikával együtt és beledobjuk a zsírba. Rárakjuk a megmosott, feldarabolt kakasokat és nagy lángon lepirítjuk a zsírjára, majd rászórjuk a fűszerpaprikát. Mehet rá a paradicsom, a fokhagyma, só, bors és fölöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön készre főzzük, majd nokedlivel tálaljuk.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila