Lecsóba ugrott a csirke
Receptek

Lecsóba ugrott a csirke

Bár lassan vége a nyárnak, egy tányér ízletes lecsóval még felidézhetjük az elmúlt hónapok legszebb pillanatait. Ezúttal egy csirkehússal gazdagított verziót készítek el.  

Lecsós csirke

Hozzávalók: 1 nagy vöröshagyma, 4 ek. olaj, 1 ek. pirospaprika, 8 csirkecomb, só, 5-6 zöldpaprika, 3-4 paradicsom, 1 kiskanál Erős Pista, 1 ek csemege Piros Arany

Elkészítés: A hagymát megtisztítom, finomra aprítom, és az olajon megfonnyasztom. A pirospaprikával meghintem, és 1 deci vizet aláöntve 3-4 percig párolom. A csirkecombokat a forgóknál kettévágom. A paprikás hagymán fehéredésig sütöm, ezután megsózom. Annyi vizet öntök rá, hogy félig ellepje, és lefedve kb. 35 perc alatt majdnem teljesen puhára párolom. Közben a kicsumázott paprikát és paradicsomot kockákra vágom, és a húshoz adom. Ízesítem az  Erős Pistával és a Piros Arannyal, majd készre párolom. Körete lehet  tészta vagy rizs.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk