Receptek
Lecsóba ugrott a csirke
Bár lassan vége a nyárnak, egy tányér ízletes lecsóval még felidézhetjük az elmúlt hónapok legszebb pillanatait. Ezúttal egy csirkehússal gazdagított verziót készítek el.
Lecsós csirke
Hozzávalók: 1 nagy vöröshagyma, 4 ek. olaj, 1 ek. pirospaprika, 8 csirkecomb, só, 5-6 zöldpaprika, 3-4 paradicsom, 1 kiskanál Erős Pista, 1 ek csemege Piros Arany
Elkészítés: A hagymát megtisztítom, finomra aprítom, és az olajon megfonnyasztom. A pirospaprikával meghintem, és 1 deci vizet aláöntve 3-4 percig párolom. A csirkecombokat a forgóknál kettévágom. A paprikás hagymán fehéredésig sütöm, ezután megsózom. Annyi vizet öntök rá, hogy félig ellepje, és lefedve kb. 35 perc alatt majdnem teljesen puhára párolom. Közben a kicsumázott paprikát és paradicsomot kockákra vágom, és a húshoz adom. Ízesítem az Erős Pistával és a Piros Arannyal, majd készre párolom. Körete lehet tészta vagy rizs.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila