Lédús burgonya
Receptek

Lédús burgonya

Régen ajánlottam már olvasóimnak levest. Ezen a héten pótolom elmaradásom, hiszen egy igazán tartalmas finomság elkészítését javaslom. A krumplilevest mindenki ismeri, ám garantálom, hogy ebben a verzióban tálalva, új dicséreteket zsebelhetünk be családtagjainktól.

Tárkonyos  krumplileves

Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1  db közepes fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 15 dkg kolbász, 2 db babérlevél, 1 kávéskanál tárkony, só, bors, étolaj, 1 evőkanál  liszt, őrölt pirospaprika

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, egyforma nagyságúra feldarabolom. A vöröshagymát  apró kockákra vágom, és egy fazékban kevés olajon elkezdem pirítani. Ráteszem a zöldségeket is a krumpli kivételével, és 3-4 percig dinsztelem, sűrűn kevergetve, közben a lereszelt fokhagymát is  hozzáadom. Ezután megszórom a liszttel, a törött paprikával és felengedem annyi vízzel, ami ellepi.

Belerakom a babérlevelet, a tárkonyt, és megsózom. Amikor felfő, hozzáadom a krumplit is, még felengedem vízzel. Mielőtt teljesen megpuhulnak a zöldségek,  belekerül a karikára vágott kolbász, és készre főzöm. Tálaláskor tejfölt rakhatunk a levesbe vagy egy kicsi ecettel ízesíthetjük.

Egy hét múlva egy, a leves mellé kiválóan passzoló házi péksütemény elkészítését írom majd le! Kellemes időtöltést kívánok a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel