Lepénylesőket kinyitni!
Receptek

Lepénylesőket kinyitni!

Az októberi menüsorunkat egy zöldséges finomsággal zárjuk. Lepényt készítünk, mely egyaránt megállja helyét önálló ételként és köretként is. Fűszerezése miatt szeretni fogják a húsimádók és a vegetáriánusok is.

Cukkínilepény

Hozzávalók:

1 kg cukkíni, 2 db közepes sárgarépa, 3 kanál liszt, 2 db tojás, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem, olíva olaj, só, bors, őrölt kömény, 1 pohár tejföl

Elkészítés:

Olajon az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, megdinsztelem. Közben a cukkínit és a sárgarépát meghámozom, lereszelem, besózom és egy picit állni hagyom. Összekeverem a tojással, liszttel. Őrölt borssal, köménnyel ízesítem és hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet. Palacsintasütőben olíva olajat melegítek, és azon egy merőkanálnyi masszát elsimítok. Mindkét oldalát megsütöm. A tejfölt kikeverem, megsózom és fokhagymával ízesítem. Tálaláskor ezzel meglocsolom. Lehet akár köret hús mellé, önállóan pedig egy zöldséges étel.

Könnyed ebédnek vagy akár vacsorának is elkészíthetjük ezt a különlegességet. Gyorsan és egyszerűen az asztalra kerülhet a cukkínilepény. Az öntet összetétele természetesen szabadon variálható. Ha van egy jó receptötlete, ossza meg velem, és ezáltal a Halasi Tükör olvasóival is a ritarecept@freemail.hu címen. Jó étvágyat kívánok!

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt