Márton naphoz kapcsolódva
Receptek

Márton naphoz kapcsolódva

Nem is találhatnánk ki erre a hétre aktuálisabb ételt a ludaskásánál. A Márton napi hangulatot megőrizve elkészítem ennek a finomságnak azt a verzióját, mely nekem és családtagjaimnak leginkább bevált.

Ludaskása

Hozzávalók: Libaaprólék (szárnyak, szív, zúza, nyak), 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 darabka zeller, 1 db  hagyma, 15 dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 25 dkg rizs, 1 kanál libazsír, 1 evőkanál olaj, só, bors

Elkészítés: A libaaprólékot  felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzöm. A libazsírt felforrósítom, rádobom a felkockázott hagymát, és megdinsztelem. A zellert, a sárgarépát és a fehérrépát kisebb kockákra vágom, és a hagymára rakom. Felöntöm egy kevés főzőlével, és a zöldségeket puhára párolom. Ha már majdnem kész, hozzáadom a libahúst és a zöldborsót, majd ezeket is puhulásig főzöm. Sózom, borsozom, a felforrósított olajon megfuttatom a megmosott rizst, felöntöm dupla mennyiségű vízzel (ennek egy része lehet a liba főzőleve is), és puhára főzöm. A végén hozzákeverem a libahúsos zöldséges ragut és a felaprított petrezselymet, majd pár perc alatt összemelegítem.

Elsőre talán kissé összetettnek tűnik, ám nyugalom, egyáltalán nem bonyolult étel. A végeredmény pedig „magáért beszél” majd. Jó étvágyat kívánok!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Tuti siker

Tuti siker